Motoroptimering bil i Stockholm

Vad är en motoroptimering?

En motoroptimering, eller en chiptrimning som det också brukar kallas, innebär att man uppgraderar motorn på en bil så att den får bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning. Detta är ett kraftfullt sätt att få din bil att kännas piggare, samtidigt som den drar mindre bränsle. Det kan även handla om en så kallad AdBlue Off-optimering vilket innebär att man stänger av ett system som är vanligt i dieselbilar och kan ha negativ effekt på motorns prestanda.

Men exakt hur fungerar en motoroptimering egentligen? Enkelt förklarat justerar man bilens motorstyrenhet på digital väg, genom att gå in i programmet och korrigera, eller optimera ett visst antal parametrar. Det är med andra ord en åtgärd som inkluderar programmering snarare än hantverk. Genom att göra dessa digitala justeringar kan man ge motorn bättre effekt, vridmoment och effektivare förbränning. Den effektivare förbränningen är i sin tur det som leder till en lägre bränsleförbrukning.

Det är inte heller bara bilar man kan göra en motoroptimering på. Dels är det möjligt att göra det på alla tänkbara typer av bilar, detta oavsett om det rör sig om en vanlig bil, en husbil eller en lastbil. Dels går det att göra på andra fordon såsom traktorer och båtar.

Vi abetar effektivt

Oavsett vilken typ av fordon det gäller vill man som kund av förklarliga skäl kunna få tillgång till det igen så fort som möjligt när man lämnar in det för att optimera motorn. Detta är något som vi är fullt medvetna om. Just därför ser vi alltid till att arbeta i ett högt tempo, detta utan att låta det gå ut över noggrannheten på de arbeten vi utför.

Vi har lång erfarenhet av att optimera motorer och har genom årens gång stött på ett stort antal modeller och märken. Vi vet helt enkelt hur vi snabbt kan identifiera olika motorer samt vilka åtgärder som lämpar sig bäst för dessa. Generellt sett tar det oss omkring 3-5 timmar att optimera en motor, beroende på modell samt vilken grad av optimering du vill ha. Detta är även tiden vi uppger när du som kund lämnar in ditt fordon. I de flesta fall brukar vi dock bli klara på omkring 3 timmar. Så fort vi är färdiga meddelar vi givetvis dig om detta så att du kan komma och hämta ut ditt motoroptimerade fordon!

Motoroptimering bra pris i Stockholm

Boka tid på vår verkstad i Åkersberga

Vi är ett företag som har vår verkstad i Åkersberga i Stockholm. Närmare bestämt finner du oss på Norrgårdsvägen 125. Hit kan du komma för att lämna in din bil för motoroptimering. Innan du svänger förbi oss är det bäst att du hör av dig genom kontaktformuläret eller på telefon. Då kan du ta reda på vilka lediga tider vi har samt veta mer om hur vi kan motoroptimera just din bil. Ta kontakt med oss idag för att få mer information om vår service, vi ser fram emot att kunna ge dig ett kraftfullare fordon!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify